GERLOS/WENEN - Een groep van achttien Nederlandse jonge snowboarders en skiërs heeft vrijdag enkele benauwde uren doorgebracht in de Oostenrijkse sneeuw. De jongeren kwamen vast te zitten in een kloof bij het skioord Gerlos, meldde de Oostenrijkse televisiezender ORF-Tirol vrijdagavond.

Reddingswerkers zetten een grote operatie op touw om de Nederlanders uit hun benarde positie te bevrijden. Daarbij zou ook een helikopter zijn ingezet. Door de duisternis moest de inzet van het toestel echter worden afgebroken. Volgens de reddingsdiensten zouden er zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan, aldus ORF-Tirol.

Problemen

Volgens de regionale krant Tiroler Tageszeitung verlieten de Nederlanders bij het afdalen van de Isskogel de piste. Het gezelschap kwam prompt in de problemen en wist het hotel waar ze verbleven met een mobiele telefoon te waarschuwen. Reddingswerkers gingen na het invallen van de duisternis te voet verder met hun poging de jongeren te ontzetten. Ze wisten in de loop van vrijdagavond de Nederlanders veilig en wel in het dal te krijgen.