WENEN - Ongeveer 25.000 wintersporters in Oostenrijk hadden in de maanden december en januari medische hulp nodig als gevolg van ongelukken op de pistes. Dat was 10 procent meer dan in dezelfde maanden van het voorgaande wintersportseizoen, aldus de Oostenrijkse krant Kurier vrijdag.

De toename wordt toegeschreven aan twee oorzaken: de sneeuw in deze maanden was niet erg goed en door de verbetering van het economische klimaat staan er dit jaar meer mensen op de lange latten of de snowboards. De mensen die zich meldden bij artsen hadden vooral problemen met hun knieën. Er raakten tot dusver meer snowboarders dan skiërs gewond.

De schatting is dat dit jaar uiteindelijk 65.000 wintersporters in Oostenrijk een ongeval krijgen die medische behandeling behoeven. In het seizoen 2003/2004 waren het er 61.200. Ook het aantal doden als gevolg van lawines is dit seizoen groter dan normaal. Volgens Kurier vielen er sinds 1 november al zestien doden, vooral in Tirol. Het voorlopige aantal is al tweemaal hoger dan het totale aantal lawinedoden in 2003/2004.