QUETTA - Door een dambreuk donderdagavond in het zuidwesten van Pakistan zijn zeker vijftig mensen om het leven gekomen. Het water heeft een aantal dorpen weggespoeld. Dat hebben Pakistaanse functionarissen vrijdag gemeld. Tussen de 20.000 en 25.000 mensen in 35 dorpen hebben als gevolg van de dambreuk geen dak meer boven hun hoofd.

Volgens berichten van lokale media wordt gevreesd voor nog veel meer doden. Pakistaanse functionarissen lieten weten dat door het noodweer en lawines de afgelopen week al 37 mensen in het land zijn omgekomen.

De Shadi Kor-dam, bij de kustplaats Pasni in Baluchistan, bezweek na een week van hevige regenval. Militairen zijn met helikopters naar de getroffen regio gevlogen om reddingswerk te verrichten en herstelwerkzaamheden aan de dam uit te voeren. Het werk van de militairen wordt bemoeilijkt doordat in het rampgebied wegen deels zijn weggespoeld.

De provinciale minister in Baluchistan, Sher Jan, liet weten dat vooral de dorpen Sindhi Puso en Turati zwaar zijn getroffen en dat nog honderden mensen worden vermist. Verder liet de minister weten dat telecommunicatieverbindingen en een krachtcentrale in het gebied zwaar zijn beschadigd.