HENGELO - Een 38-jarige man uit Enschede is donderdagmorgen met zijn bestelbus het kantoor van uitkeringsinstantie UWV aan de Beatrixstraat in Hengelo binnengereden. Niemand raakte gewond, maar de ravage is groot, zo meldde de politie donderdag.

Het incident gebeurde omstreeks 09.00 uur. Het busje ramde de draaideur en kwam tot stilstand in de hal van het UWV. De politie kon de man na zijn wildemansactie aanhouden.

Volgens de politie was de man niet tevreden over een gesprek dat hij woensdag tegen sluitingstijd met het UWV had gevoerd. Hij had toen al gedreigd zijn busje in het kantoor te rijden.

Bij het UWV zijn ze erg geschrokken van het incident. De uitvoerder van onder meer WAO- en WW-uitkeringen gaat nu kijken of de beveiliging van de kantoren wel voldoende is. "Er staan paaltjes voor de panden, maar deze man kon er precies doorheen met zijn bestelbus", aldus een woordvoerder van het UWV.

Volgens de zegsman komt bedreiging van UWV-medewerkers vaker voor. De instantie heeft interne protocollen over omgaan met agressie en het melden van bedreigingen bij de politie. "Zo moet altijd van geval tot geval bekeken worden in hoeverre je een bedreiging serieus moet nemen. Het is gelukkig vrij uniek wat er nu in Hengelo is gebeurd. Bedreigingen zijn meestal meer verbaal."