ZUNDERT - De politie stelt een onderzoek in naar een carnavalswagen met racistische leuzen die meereed in de carnavalsoptochten van Wernhout en Achtmaal (gemeente Zundert). Dat liet de politie woensdag weten.

De wagen met de tekst 'vol=vol'

Op de wagen stond de tekst 'vol=vol'. Ook zou de leuze 'elektrische stoel voor negers' op het voertuig hebben gestaan. Volgens een woordvoerder van de politie had de wijkagent de teksten op de wagen niet opgemerkt. Zij is daarop ook door niemand uit het publiek gewezen.

Overdreven

Carnavalsvoorzitter A. Oostvogels van Achtmaal vond de ophef over de wagen in eerste instantie wat overdreven. In een latere reactie liet hij weten toch wel geschrokken te zijn van de teksten die hem bij het voorbijtrekken van de optocht niet waren opgevallen.

Kwajongensstreek

Oostvogels, die de optocht samen met waarnemend burgemeester Keijzer van Zundert bekeek, denkt dat het eerder om een kwajongensstreek gaat dan om kwade bedoelingen van de personen op de wagen. Hij geeft toe dat de jury en de carnavalsorganisatie wat te gemakkelijk zijn geweest bij het toelaten van de gewraakte carnavalswagen. "We gaan er in ieder geval aan werken om dit soort uitingen voortaan uit onze optocht te weren", zegt Oostvogels.

De burgemeester wil volgens een woordvoerder van de gemeente niet inhoudelijk reageren, zolang het onderzoek van de politie loopt.