KABUL - Bij de crash van een verkeersvliegtuig afgelopen donderdag in Afghanistan is ook een Nederlander omgekomen. Dat heeft de familie van het 56-jarige slachtoffer dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat om een irrigatie-ingenieur die in Afghanistan werkzaam was. Zijn naam komt niet voor op de passagierslijst, omdat hij op het laatste moment op het toestel werd overgeboekt. Hij was voor verlof onderweg naar Kabul en zou daarna doorreizen naar Amsterdam.

Apache-helikopters

Nederlandse Apache-helikopters van ISAF ontdekten zaterdag het wrak van de Boeing 737 van de Afghaanse maatschappij Kam Air. Aan boord van het toestel waren 96 passagiers en acht bemanningsleden. Onder de passagiers waren 24 buitenlanders, niemand van de 104 inzittenden heeft het ongeluk overleefd.

Het vliegtuig, op weg van Herat in het westen van het land naar Kabul, verdween donderdag van de radar. Kort daarvoor had de piloot aan de verkeersleiding kenbaar gemaakt dat hij wegens een sneeuwstorm wilde uitwijken naar Peshawar in Pakistan. Het toetel vloog vervolgens tegen een berg. De berging van de inzittenden kan nog weken duren.