VEENKLOOSTER - Het nieuwe rechercheteam dat aan de zaak Vaatstra werkt, onderzoekt momenteel de plek van de moord. Het team heeft een tent opgeslagen op het weiland bij Veenklooster waar het lichaam van Marianne Vaatstra op 1 mei 1999 werd gevonden.

Om een beter beeld te krijgen van de omgeving, heeft het team de slootkanten gemaaid. ,,Het team bestaat uit allemaal nieuwe mensen, die zich een duidelijk beeld willen vormen van de plaats van het delict'', aldus persofficier van justitie M. Severein.

Deze manier van onderzoek heeft niets te maken met de tientallen tips die zijn binnengekomen nadat er een speciaal telefoonnummer is opengesteld. Severein: ,,Dit heeft meer te maken met de traditionele vormen van recherchewerk, waar het team zich volgens de second opinion op zal gaan richten.''

Het rechercheteam besloot afgelopen vrijdag een telefoonnummer en een e-mailadres open te stellen voor het ontvangen van tips en informatie. ,,Het is verheugend dat er na drie jaar nog zoveel nieuwe tips binnenkomen'', zegt Severein.

Momenteel wordt de nieuwe informatie geëvalueerd, nagetrokken en in verband gebracht met andere tips. ,,Tot nu toe heeft de informatie nog niet geleid tot nieuwe gegevens, maar elke tip wordt serieus bekeken'', verzekert de persofficier.

De tips komen zowel via het speciale telefoonnummer (058-8808080) binnen, als via het e-mailadres van het rechercheteam (rbt@waveriesland.politie.nl).

Marianne Vaatstra uit het Friese Zwaagwesteinde werd drie jaar geleden op zestienjarige leeftijd verkracht en vermoord. Politie en justitie stelden een maand geleden een heel nieuw onderzoeksteam van twintig mensen samen.