BUNNIK - Jongens hebben maandagmiddag in Bunnik een fiets op de Parallelweg van de A12 gegooid. Zij deden dat vanaf een voetgangersbrug over de snelweg. De jongens verklaarden een schoolopdracht over zwaartekracht uit te voeren. Niemand raakte gewond door de actie. Dat heeft een woordvoerster van de politie dinsdag gezegd.

Het gaat om drie jongens uit Bunnik, een van vijftien en twee van zestien jaar oud. Een man zag wat zij deden en waarschuwde de politie. De drie verklaarden bezig te zijn in het kader van het project 'zwaartekracht' van hun school. Zij waren benieuwd naar het effect, als een fiets van een bepaalde hoogte naar beneden viel en brachten dit in praktijk boven de berm van de Parallelweg.

Uit informatie van de school blijkt dat het om een project 'vrije val' gaat. De leraar had zijn klas duidelijk gemaakt wat er gebeurt als je bijvoorbeeld iets uit een helikopter gooit. Het was niet de bedoeling dat de leerlingen zelf gingen proberen hoe een vrije val werkt.

Zij hadden geen opdracht gekregen de theorie in praktijk te brengen. De school gaat klassikaal bespreken wat er is gebeurd en houdt de leerlingen voor dat dergelijke acties uit den boze zijn.

De drie jongens kwamen er met een vermaning van af. De agenten maakten hen duidelijk hoe gevaarlijk en onzinnig hun gedrag was.