HILVERSUM - Ambtenaren van Procinciale Staten Zuid-Holland hebben zich mogelijk schuldig gemaakt aan omvangrijke fraude in de bouwsector. Dat is de conclusie van een intern onderzoek van de provincie naar mogelijke malafide praktijken bij het vergeven van opdrachten aan bouwbedrijven.

Volgens het rapport, dat dinsdagavond openbaar werd gemaakt door het NOS-Journaal, is er een gerede verdenking dat ambtenaren zichzelf hebben verrijkt door geld aan te nemen van bouwbedrijven. De schade zou in de miljoenen euro's lopen.

Het zou gaan om medewerkers van de directie beheer en onderhoud. Deze afdeling is ondermeer verantwoordelijk voor de wegenbouw in de provincie.

Het onderzoek, dat verricht is door accountantsbureau Arthur Andersen, werd een half jaar geleden ingesteld. Dat gebeurde nadat Het Openbaar Ministerie (OM) de provincie meldde dat er concrete aanwijzingen waren dat medewerkers van beheer en onderhoud zich schuldig maakten aan fraude.

Het zou ondermeer om ambtenaren van het districtskantoor Zuid in Sliedrecht gaan. Het rapport is overgedragen aan het OM in Rotterdam.