Neergeschoten Steve Scalise ligt niet meer op IC

Steve Scalise, het prominente Amerikaanse congreslid dat op 14 juni in zijn heup werd geraakt bij een schietpartij, ligt niet meer op de intensive care. 

Het ziekenhuis in Washington waar Scalise wordt behandeld aan zijn verwondingen meldde dit. "Scalise maakt goede vorderingen en zijn gezondheid is in een staat dat hij niet langer op de IC hoeft te liggen", aldus het ziekenhuis. 

De toestand van Scalise was al niet meer kritiek. De Republikein onderging meerdere operaties en wacht een lange revalidatieperiode. 

De prominente Republikein Scalise werd woensdag neergeschoten toen hij samen met partijgenoten oefende voor de jaarlijkse honkbalwedstrijd tussen leden van de twee Amerikaanse partijen. Hij werd in het bekken getroffen. De kogel raakte daarbij interne organen, en Scalise verloor veel bloed. 

Kogelfragmenten

De komende weken moet Scalise nog een aantal keer worden geopereerd. Volgens de artsen zitten er nog honderden kleine fragmenten van de kogel in zijn lichaam, maar die worden niet allemaal verwijderd. 

De schutter, die uit woede tegenover president Trump en Republikeinse politici zou hebben gehandeld, werd na zijn daad door de politie doodgeschoten. De 66-jarige James Hodgkinson had naast Scalise nog drie anderen neergeschoten. Hun verwondingen waren minder ernstig.

Lees meer over:
Tip de redactie