ALKMAAR - Zes leden van het vrijwillige korps Burgerplicht van de gemeentebrandweer Alkmaar zijn in de laatste week van januari zonder toestemming op skivakantie geweest met een dienstbusje. De korpsleiding gaat maatregelen nemen om dergelijk misbruik in de toekomst te voorkomen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Alkmaar maandag gezegd.

Een andere Nederlandse vakantieganger zag het brandweerbusje in het Oostenrijkse Mayerhofer en lichtte de gemeente hierover in. Die was niet blij met de mededeling en wilde uiterlijk maandag de onderste steen boven hebben over het voorval.

"Het busje is ingezet voor teambuilding, om samen te gaan sporten en dergelijke. Dat blijkt al eerder te zijn gebeurd, maar om zo'n busje nu helemaal mee naar Oostenrijk te nemen, gaat wel iets te ver voor de gemeente Alkmaar", aldus de woordvoerder.

Volgens de woordvoerder gaat de korpsleiding nu kijken hoe de regels "die al heel streng waren" nog meer aangescherpt kunnen worden, om een dergelijk gebruik voortaan te voorkomen. "We gaan een heel hartig woordje spreken met de betreffende vrijwilligers en degene die toestemming gaf voor het gebruik." De brandweer wilde niet reageren.