AMSTERDAM - Het getuigenverhoor van Willem van B., alias Big Willem, voor de rechtbank in Amsterdam is verplaatst van dinsdagmorgen naar donderdagmiddag. De advocaat van de voormalig voorman van de Amsterdamse Hells Angels, M. van Gessel, is verhinderd, zo heeft de rechtbank maandag laten weten.

Van B. werd vorige week als getuige opgeroepen in de strafzaak tegen vijftien Limburgse Hells Angels, de zogeheten Nomads, die worden verdacht van de moord op drie van hun clubgenoten. Aanleiding daarvoor is de verklaring van de 'kroongetuige' in de zaak, A.D. , die beweert dat hij heeft gehoord dat de Amsterdamse Hells Angels, Big Willem voorop, opdracht hebben gegeven voor de liquidaties.

Carribbean Brothers

De bron van D. is R. van W., een van de oprichters van de Antilliaanse motorclub Carribbean Brothers. Ook D. behoorde daartoe. Van W. is eveneens door de rechtbank als getuige opgeroepen. Hij zal dinsdagmiddag worden gehoord en wordt daartoe door justitie van Curaçao naar Nederland gevlogen.

Van B. heeft vorige week al via zijn raadsman Van Gessel laten weten dat de beweringen van D. niet kloppen. Hij zegt geen enkele bemoeienis met de moordpartij te hebben gehad.

Van B. werd vorig jaar afgezet als 'president' van de Amsterdamse Hells Angels. 'Big Willem' zou een plan hebben gehad om de vermeende Amsterdamse crimineel Willem H., ooit mede-ontvoerder van biermagnaat Freddy Heineken, in het clubhuis van de Amsterdamse Angels met een bom uit de weg te ruimen. De opdrachtgever voor deze liquidatie zou vastgoedtycoon Willem Endstra zijn geweest. Endstra werd vorig jaar mei op straat doodgeschoten.

Het Nomadsproces zal dinsdagmorgen wel gewoon worden voortgezet. De rechtbank zal verdergaan met de bespreking van de feiten rond de drie moorden.