Onderzoeksraad buigt zich over instorting parkeergarage Eindhoven Airport

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat definitief onderzoek doen naar de instorting van een parkeergarage in aanbouw op Eindhoven Airport. De onderzoeksraad heeft dat besloten na een verkennend onderzoek.

Waar het onderzoek zich precies op richt, kon een woordvoerder donderdag nog niet zeggen. Eerder werd gezegd dat het onderzoek er alleen komt als de verwachting is dat het iets kan toevoegen aan de onderzoeken die al worden uitgevoerd. ''Er is voldoende aanleiding om een onderzoeksteam samen te stellen'', aldus de woordvoerder.

Uit een mededeling aan de gemeenteraad van Eindhoven blijkt dat de onderzoeksraad volgende week al gesprekken wil voeren met gemeenteambtenaren en burgemeester John Jorritsma. De onderzoeksvragen worden in dat gesprek toegelicht en volgens de OVV-woordvoerder is het bezoek aan de gemeente Eindhoven een logische stap. De gemeente Eindhoven verleende de vergunningen voor de bouw van de parkeergarage maar is ook aandeelhouder van Eindhoven Airport.

De parkeergarage in aanbouw stortte eind mei in. Er vielen geen gewonden. Bouwer BAM laat eigen ingenieurs onderzoek doen naar de oorzaak en opdrachtgever Eindhoven Airport laat TNO onderzoek doen.

De parkeergarage van het stormachtig groeiende vliegveld zou in juli opengaan. Bouwer BAM kreeg de opdracht onder andere omdat het bedrijf tien weken sneller beloofde te bouwen dan de concurrentie.

Lees meer over:
Tip de redactie