GEIRANGER - Noorse reddingswerkers hebben hun zoektocht naar de vermiste Nederlandse studente Josephine Grubben geïntensiveerd, nadat speurhonden een mogelijk spoor van de vrouw hadden opgepikt. Dat meldde de interneteditie van de Noorse krant Aftenposten dinsdag.

Tien reddingsploegen met honden hebben de zoektocht naar de studente in de nacht van maandag op dinsdag voortgezet.

Dinsdagochtend pikte een van de honden een mogelijk spoor op van Grubben in het gebied Vesteraasdalen. Er werden extra reddingswerkers en een helikopter ingezet om de omgeving uit te kammen. De speurtocht heeft echter geen resultaat opgeleverd. Grubben, die in een hotel in Geiranger werkt, vertrok donderdagochtend voor een wandeling in de nabijgelegen bergen.

Toen zij 's avonds laat nog niet terug was, gaf de hoteleigenaar haar als vermist op. Grubben was sinds 15 mei in Noorwegen in het kader van een uitwisselingsprogramma. Sinds 20 mei werkte zij in hotel Utsikten in Geiranger.

Ploegen van het Rode Kruis en de Noorse Nationale Garde hebben de opdracht gekregen om Vesteraasdalen, een gebied waar regelmatig aardverschuivingen voorkomen, extra goed te doorzoeken.