BREDA/HUIJBERGEN - De politie in Breda heeft in de nacht van zaterdag op zondag haar handen vol gehad aan vechtpartijen, mishandelingen en dronken carnavalsvierders. In totaal hield de politie vijftien personen aan, van wie acht niet uit Breda afkomstig. Een 33-jarige man raakte zwaar gewond toen iemand hem met een volle fles drank in het gezicht sloeg. Het slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen.

De politie hield onder andere twee inwoners van Egmond en Dirkskorn aan omdat zij in het feestgewoel rondliepen in originele politiejassen. De aanhoudingen volgden toen de mannen weigerden de jassen uit te trekken. Uiteindelijk konden zij zonder jassen en met een proces-verbaal naar huis. Ook zijn vier inwoners van Naaldwijk gearresteerd omdat zij voorbijgangers aftuigden.

Sloot

Een dronken automobilist heeft zondag in Huijbergen een carnavalswagen van bouwclub De Papegaai de sloot in gereden. De wagen, die net terugkwam van een optocht in het Belgische Essen, raakte hierdoor totaal vernield.

Drama

Voor de leden van de bouwclub, die drie maanden aan de wagen werkten, is het ongeval een drama. De club bouwt elk jaar twee wagens. Een voor de eigen optocht en een om te verhuren aan carnavalsverenigingen in de omgeving. Met de opbrengst daarvan worden het jaar daarop nieuwe wagens gebouwd.

De vernielde carnavalswagen zou maandag meerijden in de carnavalsoptocht van Hoogerheide en dinsdag in die van Ossendrecht. Daarna zou de wagen worden verhuurd aan diverse Vlaamse plaatsen waar halfvastenoptochten worden gehouden. Andy Verresen, lid van De Papegaai, spreekt dan ook over een financiële ramp. De automobilist is sinds de aanrijding spoorloos. De politie is naar de man op zoek.