NUENEN - Een groep van ongeveer vijftig jongeren is er in de nacht van zaterdag op zondag in Nuenen (Noord-Brabant) twee keer in geslaagd een arrestant uit handen van de politie te bevrijden. Een keer gebeurde dat, toen hij al in een politiewagen zat. Tot nu toe ontbreekt elk spoor van deze geboeide verdachte, meldde de politie zondag.

De problemen begonnen, toen de politie na sluitingstijd bij een horecagelegenheid twee vechtende jongeren uit elkaar wilde halen. Een agent werd geslagen in zijn nek, waarop een verdachte werd aangehouden. Daarop keerde de groep zich tegen de politie en ontzette de verdachte.

De politie liet dat niet op zich zitten. Agenten grepen hem even later onder hevig verzet weer in de kraag en zetten hem geboeid in een politiewagen. De jongeren schopten hierop echter tegen de auto en zagen kans de arrestant opnieuw te bevrijden.

Honden

De politie zette wapenstok en honden in om de rust te herstellen. Zij hield een 20-jarige inwoner van Nuenen aan. Een politiehond beet de arrestant daarbij. Vier agenten raakten gewond. De politie verwacht in deze zaak meer aanhoudingen te doen.