CULEMBORG - In het achterste deel van een intercity-trein is zaterdagmiddag nabij station Culemborg brand uitgebroken. De lokale brandweer wist de uitslaande brand binnen een uur te blussen. Niemand raakte bij de brand gewond.

Rond 16.00 uur bleek het achterste rijtuig van de trein die onderweg was van Heerlen naar Haarlem, in brand te staan. De spanning werd tijdens het blussen van de bovenleidingen gehaald, waardoor het overige treinverkeer zeker een uur helemaal stil lag. Reizigers werden met bussen vervoerd. Rond kwart voor vijf was de brand geblust.

Volgens ProRail is het achterste rijtuig door de brand onbruikbaar geraakt. Het deel daar achter liep ernstige rookschade op. De tweehonderd reizigers uit de trein zijn in Culemborg opgevangen en met bussen vervoerd.

Om kwart over zes werd het treinverkeer volledig hervat. De beschadigde trein is naar Utrecht gebracht, waar de technische recherche de oorzaak van de brand onderzoekt. Een woordvoerder van ProRail acht brandstichting niet onmogelijk.