KABUL - Het wrak van het neergestorte passagiersvliegtuig van de Afghaanse maatschappij Kam Air is zaterdag gevonden.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie in Kabul deelde mee dat de bemanning van een Apache-helikopter van de internationale troepenmacht ISAF de restanten van het toestel heeft waargenomen in bergachtig gebied op 35 kilometer ten zuidoosten van Kabul.

Inmiddels zijn reddingsploegen onderweg naar het wrak. De Afghaanse autoriteiten vrezen dat alle 104 inzittenden om het leven zijn gekomen. Onder de 96 passagiers zouden 25 buitenlanders zijn, onder wie Amerikanen, Italianen en Turken.

Aan de zoektocht naar het sinds donderdag vermiste vliegtuig, die zaterdagochtend werd hervat, namen ook soldaten van de internationale troepenmacht ISAF en agenten van de Afghaanse politie deel. Zij ondervonden veel last van het slechte weer in het gebied.

De Boeing 737 van Kam Air, op weg van Herat in het westen van het land naar Kabul, verdween donderdag van de radar. Kort daarvoor had de piloot aan de verkeersleiding kenbaar gemaakt dat hij wegens een sneeuwstorm wilde uitwijken naar Peshawar in Pakistan.