KABUL - In Afghanistan wordt een passagierstoestel met ruim honderd inzittenden vermist. Dat bevestigde het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdagochtend. Het vliegtuig verdween tijdens een binnenlandse vlucht van het radarscherm.

In het vliegtuig bevonden zich 96 passagiers, onder wie zeven buitenlanders, zes Russische en twee Afghaanse bemanningsleden. De nationaliteit van de buitenlanders is nog onbekend.

Het toestel van de maatschappij Kam Air mocht niet in de hoofdstad Kabul landen wegens zware sneeuwstormen. Het toestel moest uitwijken naar het vliegveld van Jalalabad. Daar kon het echter door felle regenbuien evenmin landen, waarop het toestel werd doorgestuurd naar de Pakistaanse stad Peshawar. Het vliegtuig is echter niet in Pakistan aangekomen.

Vier Nederlandse Apache-gevechtshelikopters zijn ingezet om mee te helpen zoeken naar het vermiste toestel. Dat is gebeurd op verzoek van de Afghaanse autoriteiten van de internationale troepenmacht ISAF, zo liet het ministerie van Defensie weten. Ook andere eenheden van ISAF nemen aan de zoekactie deel.