DEN HAAG/MÜNCHEN - Aanhoudende sneeuwval heeft donderdagmorgen in het zuidoosten van Duitsland voor grote problemen op de wegen gezorgd. Het verkeer in de deelstaat Beieren ondervindt hier sinds woensdagavond hinder van. De problemen zijn het grootst op de A8 tussen München en het Oostenrijkse Salzburg. De verbeterende situatie in de ochtend zette niet door.

De sneeuw heeft het verkeer in Beieren volledig lamgelegd. Op de A8 bleven woensdagavond tientallen auto's en vrachtwagens in de sneeuw steken waardoor het verkeer in beide richtingen muurvast kwam te staan. Veel automobilisten moesten de nacht in de auto doorbrengen.

Nederlanders

Ook Nederlandse automobilisten zaten vast in het Zuid-Duitse verkeer. De woordvoerder van de ANWB kon niet vertellen hoeveel Nederlanders zijn gestrand. Bij de alarmcentrale waren enkele telefoontjes binnengekomen.

Glad

Rond 04.00 uur werd de A8 richting Salzburg weer vrijgegeven, maar na half acht werd de weg in beide richtingen weer onbegaanbaar. Veel vrachtwagens staan vast en het is nog steeds glad. ADAC, de Duitse zusterclub van de ANWB spreekt van chaotische situaties.

Omgeleid

Van München naar Salzburg op de A8 zijn de problemen het grootst. Vrachtwagens staan vast omdat ze op sommige stukken moeilijk bergopwaarts kunnnen. Ook zijn de parkeerplaatsen langs de A8 overvol. Het verkeer wordt zo veel mogelijk omgeleid en aangeraden de A8 te vermijden.

Sneeuwkettingen

Op veel autosnelwegen is alleen de rechterrijstrook te berijden en zijn sneeuwkettingen nodig. Verder zijn veel lokale wegen en kleinere grensovergangen dicht. Ook mogen vrachtwagens in een deel van Beieren tijdelijk niet rijden. De verwachting is dat het donderdag nog blijft sneeuwen in Zuid-Duitsland.