WASHINGTON - Volgens de Amerikaanse president Bush zijn de omstandigheden in het Midden-Oosten niet gunstig voor vrede, want ,,niemand heeft vertrouwen in het nieuwe Palestijnse kabinet''. Dit meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN maandag na afloop van een ontmoeting tussen Bush en de Israëlische premier Sharon.

Sharon herhaalde maandag in Washington dat hij de Palestijnse leider Arafat als politieke gesprekspartner afwijst. Hij zei nog steeds te zoeken naar een gesprekspartner met wie constructief over vrede kan worden onderhandeld. Sharon handhaaft met deze uitspraak zijn harde houding, zoals Israëlische media vooraf al voorspelden.

De Israëlische premier noemde zijn zesde ontmoeting met Bush ,,zeer interessant en vruchtbaar''. Het onderwerp van gesprek was het zoeken naar een oplossing voor het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

President Bush zei na de ontmoeting met Sharon opnieuw dat Israël het recht heeft zich te verdedigen. Tegelijkertijd zei Bush dat Sharon open staat voor uitvoerige gesprekken over noodzakelijke voorwaarden voor een vreedzame oplossing.

/DOSSIERMidden-Oosten