EINDHOVEN - Een sportvliegtuigje is maandagavond rond 19.15 uur neergestort in een weiland langs de A2 vlakbij Eindhoven Airport. De 59-jarige piloot uit het Duitse Emsdetten is ernstig gewond overgebracht naar het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Hij was de enige inzittende van het eenmotorige Duitse toestel, aldus een politiewoordvoerder.

De piloot had zich voor het ongeluk al gemeld bij de luchtverkeersleiding in Eindhoven omdat zijn toestel, van het type Robin DR 400 met een Duitse registratie, brandstofproblemen had. Hij probeerde Eindhoven Airport nog te halen, maar kwam ongeveer vierhonderd meter buiten de landingsbaan terecht op een maïsveld naast het Beatrixkanaal aan de Vensedijk. Het vliegtuigje kwam uit het Duitse Karlsruhe en was op weg naar Hilversum.

De piloot liep botbreuken boven zijn neus, hoofdletsel, een gecompliceerde enkelbreuk en inwendig letsel op. Hij is buiten levensgevaar, aldus de politiewoordvoerder.

De luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten stelt samen met de Raad voor de Transportveiligheid en de technische recherche van de politie Brabant Zuid-Oost een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk.