DEN HAAG - Onder toeziend oog van De Magistraat van 's-Gravenhage van de schilder Cornelis Janssens van Ceulen heeft prins Constantijn maandag de geboorteakte van zijn dochter Eloise getekend. Burgemeester Deetman nam in het Oude Stadhuis van Den Haag de aangifte in ontvangst.

Minister-president Kok en vice-president Tjeenk Willink van de Raad van State waren in het stadhuis aan de Groenmarkt aanwezig als getuigen. Constantijn toonde zich zeer gelukkig met Eloise. Wel zei hij het erg zwaar vond zijn vrouw Laurentien te zien lijden tijdens de geboorte. Het gezin blijft nog een tijdje in Nederland, voor het weer teruggaat naar huis in Londen.

Eloise, gravin van Oranje Nassau, jonkvrouw van Amsberg, werd zaterdagavond in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag geboren. Het meisje is vierde in de lijn van troonopvolging. Constantijn en Laurentien hebben haar de namen Eloise Sophie Beatrix Laurence gegeven.

Burgemeester Deetman gaf de jongste zoon van koningin Beatrix een gedachtenislepel cadeau, waarmee hij Constantijn, Laurentien en Eloise ,,heel veel geluk, voorspoed en welvaart'' toewenste. Ook gaf hij voor de kleine een pluchen exemplaar mee van de ooievaar uit het wapen van Den Haag.

/NIEUWSPrinses Laurentien krijgt dochter