DORDRECHT - De rechtbank in Dordrecht heeft dinsdag de 27-jarige H.V. uit Almkerk, die op 15 maart bij Gorinchem achterop een file inreed en zo die mensen doodde, veroordeeld tot een celstraf van negen maanden. Ook kreeg hij een rijontzegging van drie jaar.

De slachtoffers waren een vader (50), een moeder (49) en hun dochter (21) uit Hendrik-Ido-Ambacht. De verdachte zei zich niets meer van de toedracht van het ongeval op de snelweg A15 te kunnen herinneren. Hij zou een paracetamol hebben ingenomen tegen hoofdpijn en misselijkheid voordat hij 's middags om vier uur in zijn Opelbusje wegreed van zijn werk. De verdachte reed even later met volle snelheid op de file voor hem in zonder te remmen.

Hij ramde de auto waarin de drie slachtoffers zaten. Deze kreukelde in elkaar en schoof onder een Mercedesbusje dat voor hen stond. Dat busje en twee andere auto's raakten ook beschadigd.

De officier van justitie had tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden een werkstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en een rij-ontzegging van drie jaar geeist.