DEN HAAG - De zittingen van het Milosevic-proces voor het Joegoslavië-Tribunaal gaan dinsdag niet door. De verdachte is weer ziek. Dit heeft voorzittend VN-rechter Patrick Robinson (Jamaica) dinsdag laten weten. 'Slobo' heeft weer griep.

Het is de achttiende keer dat het eerste proces tegen een voormalig staatshoofd voor een tribunaal van de Verenigde Naties wordt onderbroken wegens ziekte van de verdachte. Eerder had Milosevic ook al geregeld last van griep, hoge bloeddruk of uitputtingsverschijnselen. Zijn proces voor het VN-hof in Den Haag begon in februari 2002.

Genocide

Milosevic is aangeklaagd wegens genocide (volkenmoord), misdaden tegen de mensheid en oorlogsmisdaden tijdens de balkanoorlogen van de jaren '90.

De rechters zullen een rapport van de behandelende artsen afwachten alvorens te beslissen wanneer het marathonproces tegen de 63-jarige Milosevic wordt hervat. Die is in augustus vorig jaar begonnen met zijn eigen verdediging. In september werden hem tegen zijn wil adovcaten toegewezen, de Britten Steven Kay en Gillian Higgins. Die zij nog steeds bezig met beroepsprocedures tegen hun eigen benoeming.