ARNHEM - Schoenwinkel Scapino in Arnhem mag pas verder gaan met de opheffingsuitverkoop als politie en brandweer een speciaal draaiboek voor de gang van zaken hebben goedgekeurd. Dat heeft burgemeester P. Krikke van Arnhem dit weekeinde besloten, nadat zij de winkel zaterdag liet ontruimen.

Het was zaterdagmiddag volgens gemeente en politie overvol in de schoenendiscount. Mensen raakten bekneld. De temperatuur liep zeer hoog op. Nooduitgangen waren geblokkeerd. Volgens een woordvoerder van de politie was er sprake van levensgevaarlijke toestanden. Om die reden besloot Krikke politie en brandweer in te laten grijpen en de uitverkoop stil te leggen.

Klanten die hun slag wilden slaan met de zeer goedkope schoenen en sportspullen, moesten alle artikelen achterlaten in de winkel. De ontruiming duurde nog geen half uur. Daarna heeft de politie de winkeldeuren aan de Bakkerstraat afgesloten.

De bedrijfsleiding moet eerst een plan laten zien voor een veiliger uitverkoop en de nooduitgangen van de winkel vrij maken voordat de deuren weer opengaan, aldus de politie.