DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch heeft de 38-jarige Paul S. uit Kerkrade maandag veroordeeld tot twintig jaar celstraf en tbs voor de viervoudige moord op zijn ex-schoonfamilie.

Het hof acht bewezen dat de ex-marinier uit Kerkrade op 24 oktober 2003 zijn 29-jarige ex-partner Daniela Vromen, haar 34-jarige broer Patrick en haar 56-jarige moeder José in hun woning in Kerkrade heeft doodgeschoten. Gehuld in gevechtstenue reed S. daarna naar de sportschool die hij samen met zijn schoonfamilie beheerde en schoot in een drukke fitnesszaal de 60-jarige Lei Vromen dood.

Het Openbaar Ministerie had een levenslange celstraf geëist. De rechtbank in Maastricht veroordeelde S. eerder al tot twintig jaar en tbs.

Volgens de raadsheren van het hof heeft Paul S. op brute wijze een compleet gezin van het leven beroofd. Het hof legde echter geen levenslang op, omdat het de conclusie van het Pieter Baan Centrum overnam dat S. verminderd toerekeningsvatbaar was tijdens het plegen van de misdrijven. Volgens de justitiële observatiekliniek is de man behandelbaar. Het hof meent dat S. uitzicht moet houden op een terugkeer in de samenleving. Bovendien, lichtte het hof toe, komt S. door het opleggen van tbs niet vrij zolang deskundigen menen dat hij gevaarlijk is.