KOEWEIT-STAD - Politie en militairen zijn maandag in een voorstad van Koeweit-stad in een vuurgevecht verwikkeld geraakt met extremisten. Daarbij zijn volgens meldingen van de staatstelevisie in het emiraat vijf verdachten gedood en twee politieagenten gewond geraakt. Vier mannen zijn aangehouden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De politie omsingelde een huis waar zich vermoedelijke terroristen zouden ophouden. Daarop volgde een hevig vuurgevecht in het district Qurain, ruim twintig kilometer ten zuiden van Mirqab, het centrum van Koeweit-Stad.

Doden

Zondag nog vielen drie doden in de wijk Salmiya, 12 kilometer ten oosten van het centrum, bij een schietpartij tussen agenten en extremisten. Een agent, een terrorist en een man uit Bahrein kwamen hierbij om het leven.

Twee agenten en een verdachte werden 10 januari gedood bij een soortgelijke confrontatie. Vijf dagen later schoten grenswachters een Saudische verdachte dood vlakbij de grens met Saudi-Arabië. De autoriteiten in Koeweit overleggen constant met hun collega's in Saudi-Arabië over de aanpak van de extremisten, zei de minister van Binnenlandse Zaken, sjeik Nawaf al-Ahmad al-Sabah, eerder deze maand. De afgelopen weken zijn zeker zeventien mensen in Koeweit aangehouden die worden verdacht van terroristische actviteiten uit naam van religieus extremisme.