UTRECHT - De Utrechtse politie heeft donderdagavond voor de tweede keer binnen een week personen aangehouden in het winkelcentrum Hoog Catharijne. Agenten arresteerden vijf mannen die een confrontatie met hen zochten, aldus de politie vrijdag.

Tijdens een surveillance door het winkelcentrum spraken agenten een groepje aan met het verzoek door te lopen. De mannen liepen door maar één van hen begon de agenten uit te schelden.

De 20-jarige man werd daarvoor aanhouden. Op dat moment begonnen meerdere mensen zich met de aanhouding te bemoeien. Zij wilden voorkomen dat de man werd meegenomen. Bij de politieactie die daarop volgde, werden meerdere agenten en twee politiehonden ingezet. De politie hield uiteindelijk nog vier verdachten aan die in leeftijd variëren van 17 tot 29.

Veegactie

Vorige week donderdag trad de politie ook al op in het winkelcentrum. Het ging toen het om enkele groepen van veertig tot tachtig personen, die zich eerst provocerend opstelden tegen het winkelend publiek en later tegen agenten die hen daarop aanspraken. Tientallen agenten hielden een zogenoemde veegactie, waarbij ze honden inzetten en de wapenstok gebruikten. De politie hield acht personen aan.