BEST - De politie heeft in de afgelopen weken in Best achttien jongeren in de leeftijd van 10 tot 16 jaar opgepakt in verband met de mishandeling van twee supermarktmedewerkers. Daarnaast richtten de jongeren uit Best, Eindhoven en Wijk bij Duurstede vernielingen aan bij een school in Best. Dat heeft een politiewoordvoerder donderdag bekendgemaakt.

De zaak dateert van 4 januari maar is donderdag pas door de politie naar buiten gebracht. De groep keerde terug bij de supermarkt aan de Boterhoek waar ze eerder geen drank en sigaretten konden kopen. Toen vier personeelsleden, twee jongens en twee meisjes, de winkel verlieten, werden de jongens door de groep aangevallen.

Geschopt

De werknemers werden geschopt en geslagen door acht jongeren, waarvan de jongsten 10 en 11 jaar waren. Zij konden uiteindelijk aan hun belagers ontkomen. In de weken na de mishandeling wist de politie de acht daders aan te houden. Verder heeft de politie nog tien jongens en meisjes van 14 en 15 jaar uit Best aangehouden die bij de mishandeling stonden te kijken, maar niet ingrepen.

De jongeren waren vaak te vinden bij de Boterhoek, een parkje in de buurt van het NS-station in Best. Zij zorgden daar voor veel overlast. De groep wordt naast de openlijke geweldpleging ook verdacht van het in brand steken van een jas bij de ingang van een jeugdcentrum. Ook zouden ze in Best een aantal spiegels van auto's hebben getrapt.