DEN HAAG - Prinses Laurentien is zaterdagavond kort voor :00 uur in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag bevallen van een dochter. Het kind krijgt de roepnaam Eloise. Het is het eerste kleinkind van koningin Beatrix en prins Claus.

Volgens de vader, prins Constantijn, maken moeder en kind het goed. De dochter woog bij de geboorte 3715 gram en is 51 centimeter lang. De volledige naam luidt Eloise Sophie Beatrix Laurence, gravin van Oranje-Nassau, jonkvrouw van Amsberg.

De komende tijd zullen prinses Laurentien, prins Constantijn en dochter Eloise op paleis Huis ten Bosch verblijven, aldus een verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst. Huis ten Bosch is het woonpaleis van koningin Beatrix en prins Claus.

Laurentien en Constantijn trouwden in mei van het afgelopen jaar in Den Haag. Sindsdien wonen en werken beiden in Londen. De -jarige Constantijn is de derde en jongste zoon van Beatrix. Hij werkt momenteel als strategisch beleidsadviseur.

De 36-jarige Laurentien, die directielid is van een adviesbureau voor strategische communicatie, is de dochter van demissionair minister Laurens Jan Brinkhorst van Landbouw. Brinkhorst is al grootvader via de oudere broer van Laurentien.