NOORDWIJK - De eerste passagiers die vrijdag betrokken waren bij het busongeluk in Duitsland, zijn in Nederland aangekomen. Twee vliegtuigen met daarin 21 personen zijn rond 17.00 uur geland op de militaire vliegbasis Soesterberg.

Eén van de toestellen was gereserveerd voor vijf passagiers die door hun verwondingen liggend vervoerd moesten worden. De overige personen, die wel gewoon zittend konden reizen, zaten in het tweede toestel.

Meteen na aankomst werden dertien personen naar het Calamatiteitenhospitaal in Utrecht vervoerd. Onder hen zijn drie personen die niet gewond zijn, maar bij hun familieleden willen blijven.

Volgens hulporganisatie Eurocross is het transport van de gewonden soepel verlopen. "Het verliep veel vlotter dan we verwacht hadden", aldus een woordvoerster.

"De vliegtuigen landden rond 15.30 in het Duitse Ingolstadt. Alle procedures werden bijzonder snel afgehandeld zodat we weer snel konden vertrekken." Van de 49 passagiers die vrijdag bij het busongeval in Duitsland waren betrokken, zijn 21 mensen weer in Nederland.

In ziekenhuizen in Duitsland liggen volgens Eurocross nog zes mensen op de afdeling intensieve zorg. Naar verwachting neemt dat aantal zaterdag nog af tot vijf. De toestand van de twee gewonden in levensgevaar is nog niet veel verbeterd, aldus een woordvoerster van de hulporganisatie.

/NIEUWSDode en gewonden door busongeluk in Duitsland