LOS ANGELES - Een gecompliceerd treinongeval in de Amerikaanse staat Californië heeft woensdag aan zeker tien mensen het leven gekost. Volgens The Los Angeles Times waren er drie treinen en een personenwagen bij het ongeval betrokken: twee forenzentreinen, een goederentrein en een terreinwagen.

Oorzaak van het ongeval was een man die zelfmoord wilde plegen, maar op het laatste moment terugkrabbelde en zijn auto op het spoor liet staan. De man is opgepakt.

Ochtendspits

Volgens brandweerlieden ter plaatse vielen er meer dan honderd gewonden, van wie er circa veertig slecht aan toe zijn. Het ongeval had plaats in de ochtendspits aan de stadsrand van Los Angeles. Op de plek van het ongeluk brak brand uit. Honderden reddingswerkers werden ingezet om passagiers uit de dubbeldeks passagierstreinen te halen.

Volgens een woordvoerder van de politie botste een van de forenzentreinen op de jeep waardoor enkele wagons uit het spoor liepen. Daarop knalde de andere, tegemoetkomende forenzentrein er tegenaan. Een van beide treinen ramde vervolgens een nabij geparkeerde goederentrein, die ook omsloeg.