MAASTRICHT - Voor de rechtbank in Maastricht is dinsdag tijdens de eerste zittingsdag over de zogeheten kofferbakmoord vier jaar gevangenisstraf geëist tegen de 24-jarige Andrea van der K.. Ze wordt het 'boodschappenmeisje' in de moordzaak genoemd.

Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt de vrouw dat zij als tussenpersoon fungeerde tussen de vermoedelijke opdrachtgeefster van de moord, de 27-jarige Rhonda K., en de 38-jarige Harold R. die door justitie als huurmoordenaar wordt gezien.

Moordplannen

Andrea zou de mobiele telefoon hebben beheerd die als centraal communicatiemiddel diende tijdens de voorbereiding op de moord. Ook zou zij hebben geweten van de moordplannen.

In de zaak van de kofferbakmoord worden in totaal twee mannen en vier vrouwen verdacht van betrokkenheid bij het doden van Ger Douven (51) uit Schinveld. Het verkoolde lichaam van Douven werd op 12 maart 2003 teruggevonden in de kofferbak van zijn uitgebrande auto in het Danikerbos bij Puth-Schinnen.

De man bleek te zijn doodgeschoten. Douven werd vermoord toen hij op proefverlof was. Hij zat een gevangenisstraf van drie jaar uit voor handel in drugs.