BANGKOK - Door een bootongeluk voor de Thaise kust zijn dinsdag zeker acht mensen om het leven gekomen en worden dertien opvarenden vermist. De meeste slachtoffers zijn buitenlandse toeristen. Dat meldden reddingswerkers en de Thaise politie. De boot is omgeslagen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens de plaatselijke politie zijn onder de vermisten Zweden, Hongaren en mensen uit Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen en Groot-Brittannië. De grote speedboot met ongeveer veertig buitenlandse toeristen was op weg van het eiland Phangan, waar 's nachts een groot feest tijdens vollemaan was gehouden, naar het eiland Samui. Beide eilanden ten oosten van het Thaise vasteland zijn populaire vakantieoorden.

Onstuimig

De boot verging drie kilometer voor de kust van Samui, vermoedelijk doordat er te veel mensen aan boord waren en de zee onstuimig was. Reddingswerkers hebben circa twintig mensen uit het water weten te vissen en zijn nog druk op zoek naar de andere opvarenden. De doden zijn vier buitenlandse toeristen (onder wie een Amerikaan), drie Thailanders en een persoon waarvan de nationaliteit nog niet bekend is. Volgens de politie hadden veel toeristen geen identiteitsbewijzen bij zich.

Feesten

De vollemaansfeesten op Phangan trekken jaarlijks duizenden vooral jonge toeristen. Phangan, Samui en andere eilanden aan de oostkant van Thailand worden nog drukker bezocht na de zeebeving en de tsunami's op tweede kerstdag. Het natuurgeweld, waardoor ook veel toeristen omkwamen, trof de westkust en de westelijke eilanden van Thailand.