LEEUWARDEN - De politie heeft een 31-jarige man aangehouden op verdenking van het doden van de 54-jarige uitbater van café Nijlân in Leeuwarden. De verdachte is een familielid van het slachtoffer.

De cafébaas werd in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 januari in zijn kroeg doodgestoken. De politie arresteerde de verdachte maandagochtend in het centrum van de Friese hoofdstad. De politie sluit volgens een woordvoerder meer aanhoudingen niet uit.

De exploitant van café Nijlân is waarschijnlijk slachtoffer van een roofoverval geworden. Een nog onbekend geldbedrag is uit het café verdwenen. Bij de overval op de kroeg raakte ook een 46-jarige stamgast gewond.

Volgens de stamgast kwamen drie gemaskerde personen het café binnen en sloegen hem op zijn hoofd. Hij vluchtte daarop de kroeg uit. Toen de gemaskerde personen de kroeg verlieten, ging hij terug naar het café en vond daar het levenloze lichaam van de kastelein.

De politie denkt dat de maandag aangehouden man, overigens geen zoon van het slachtoffer, een van de gemaskerde personen is. De politie heeft honderden bewoners van de wijken Nijlân en Aldlân en klanten en kennissen van de cafébaas over de zaak gehoord.

Of de 31-jarige verdachte een van hen is, kon ze niet zeggen. Wel meldde een woordvoerder dat de politie de verdachte al kort na de moord op de korrel heeft gehad. "Maar toen was er nog te weinig informatie om hem aan te houden." Ongeveer 35 rechercheurs werken aan de zaak.