JAKARTA - Het Indonesische eiland Sulawesi is maandag getroffen door een aardbeving. Zeker een persoon is omgekomen en vier mensen raakten zwaargewond, meldde het Indonesische persbureau Antara. Volgens de Indonesische meteorologische en geologische dienst had de schok een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. Er volgden zeker 24 kleinere naschokken met een kracht van 3 tot 4 op de schaal van Richter.

Het epicentrum van de aardbeving lag in de buurt van Palu, de hoofdstad van Centraal-Sulawesi. Een 75-jarige man kwam om, toen zijn woning instortte. Een aantal andere huizen raakte ook beschadigd en onder de bevolking brak paniek uit.

Duizenden mensen ontvluchtten de stad, die aan de westkust van Sulawesi ligt, uit vrees voor vloedgolven na de beving. Palu ligt ongeveer 1500 kilometer ten noordoosten van de Indonesische hoofdstad Jakarta op het eiland Java.

Atjeh

Ook in de door de zeebeving op tweede kerstdag zwaar getroffen provincie Atjeh, op het eiland Sumatra, is maandag weer een schok gevoeld. De beving had een kracht van 5,4 op de schaal van Richter, meldden functionarissen. Ook hier zijn geen slachtoffer gemeld.