UTRECHT - De politie heeft zaterdagavond en zondag rond de wedstrijd FC Utrecht - Ajax 35 aanhoudingen verricht. Voor de risicowedstrijd, de eerste na de winterstop, had de politie 360 man op de been gebracht. De eerste problemen rond het duel deden zich zaterdagavond voor in de omgeving van stadion Galgenwaard.

Volgens de politie gedroegen dertig tot veertig FC Utrecht-aanhangers zich hinderlijk door breeduit over de weg te lopen en geluidsoverlast te veroorzaken. De ME hield dertig man aan.

Confrontatie

De politie gaat er vanuit dat de supporters uit waren op een confrontatie met aanhangers van Ajax. Die waren honderd man sterk in auto's richting Utrecht afgereisd. Politiemensen hielden ze bij de invalswegen tegen en stuurden ze terug naar huis.

De dertig arrestanten zijn zondag rond 14.00 uur na een nacht cel met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De wedstrijd tegen Ajax was toen al bijna afgelopen.

Weinig problemen

Rond de wedstrijd zelf, die bezocht werd door 1200 supporters van Ajax, deden zich volgens de politie weinig problemen voor. Wel werden twee ruiten van een Ajax-supportersbus vernield. Een persoon werd aangehouden omdat hij in het bezit was van een mes. Verder hield de politie nog vier personen aan onder meer wegens het gooien van een steen naar een vertrekkende supportersbus.