HEYTHUYSEN - Ze had zaterdag bij het verlaten van een winkel de lippenstift over het hoofd gezien, en dus ging het alarm af toen burgemeester I. Maks-van Veen (PvdA) van Heythuysen door het detectiepoortje liep. Daardoor is het dorp in rep en roer en de burgemeester het onderwerp van gesprek in deze kleine Midden-Limburgse dorpsgemeenschap.

Maks-van Veen heeft de fractievoorzitters van de gemeenteraad, de kabinetschef van de provincie en de commissaris van politie uitgelegd wat er is gebeurd: het niet direct afrekenen van een lippenstift ter waarde van 7 euro.

DA-drogist

De eigenares van de DA-drogist in Heythuysen betrapte de burgemeester toen deze zaterdagmiddag de winkel wilde verlaten. "Bij het detectiepoortje ging ineens het alarm af", vertelt ze in
Dagblad de Limburger

"Het alarm ging toen niet meer af, waaruit ik concludeerde dat het niet-betaalde voorwerp zich niet in de tassen bevond. Uiteindelijk kwam de lipstick tevoorschijn. Die heeft ze daarop alsnog betaald", vertelt de eigenaresse in de Limburgse krant.

"Toen ik haar te verstaan gaf dat ik de politie ging inschakelen, maakte ze daarover enige ophef. Toen ze vertelde dat ze de burgemeester van Heythuysen was, heb ik dat maar niet gedaan."