DEN HAAG - Tweede-Kamerlid Wilders vindt het "schandelijk" dat het Openbaar Ministerie in Amsterdam een 43-jarige automobiliste verdenkt van doodslag op een Marokkaanse tasjesdief.

Wilders: "Dit is schandelijk, de wereld op zijn kop. Ze maken van een slachtoffer een dader en andersom. Onbegrijpelijk en ongepast dat deze vrouw in het nauw nu vervolgd wordt. Om over de stille tocht in Amsterdam nog maar te zwijgen."

Het uit de VVD gestapte Kamerlid wil "alle Marokkaanse raddraaiers het land uitzetten". Wilders: "Ik word hier helemaal gek van. De mensen zijn de raddraaiers in de steden en dorpen zat. Bij herhaalde straatterreur moeten we deze jongens simpelweg het land uitzetten."

Wilders is niet bang dat wetten in de weg staan om criminele Marokkanen het land uit te zetten. "Het kabinet wil hetzelfde met terroristen. Het terrorisme op straat moet je net zo behandelen als het terrorisme tegen de Staat. Oppakken, denationaliseren en het land uitzetten, dat is de enige manier."

Wilders stelde onlangs dat Nederland desnoods het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens moet opzeggen en de grondwet moet wijzigen als dat nodig is om terrorisme en extreme straatoverlast aan te pakken.