MANCHING - Door een busongeval bij het Duitse Manching in Oberbayern is vrijdagochtend vroeg een Nederlandse vrouw om het leven gekomen en zijn 39 Nederlandse andere passagiers gewond geraakt. Twintig van hen zouden volgens de politie zwaargewond zijn.

In de bus zaten in totaal 49 oudere passagiers die op weg waren naar Wörthersee in Oostenrijk. Dat heeft een woordvoerder van alarmcentrale Eurocross gezegd. De bus reed op de snelweg 9 Nürnberg - München tegen een vangrail aan en kantelde daarna. Verschillende passagiers raakten beklemd.

De bus was vertrokken uit Sindelfingen. Volgens burgemeester Otto Raith van de gemeente Markt Manchingwaren de reddingsdiensten snel ter plaatse. De zwaargewonden zijn met reddingshelikopters naar ziekenhuizen in Ingolstadt, Regensburg en München overgebracht.

Tijdens de reddingswerkzaamheden is de autoweg in twee richtingen geblokkeerd. De stremmingen duren zeker tot de middag.

Hulplijn

De identiteit en woonplaats van de bejaarde passagiers zijn nog onbekend. De mensen die niet gewond zijn geraakt, zijn opgevangen in een hotel-restaurant in de buurt. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk.

Eurocross International heeft inmiddels een telefonische hulplijn geopend. Mensen die informatie willen over het ongeval, kunnen bellen met 0800-3008080.