MARIENBERG - In een trein op het spoortraject Mari�nberg - Hardenberg in Overijssel is donderdagochtend brand uitgebroken. De conducteur en een passagier kregen ademhalingsmoeilijkheden nadat ze rook hadden ingeademd.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens spoorbeheerer ProRail werd de trein rond half negen stilgezet omdat er brand in het achterste treinstel woedde. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te blussen. De passagier en de conducteur werden ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. De zeventig reizigers werden met bussen verder vervoerd.

De trein is door de brand ernstig beschadigd. Het moet nog worden bezien hoe groot de schade aan de techniek is, aldus een woordvoerder van de spoorwegpolitie.

Ter hoogte van de gestrande trein is de bovenleiding kapot. ProRail denkt dat er voorlopig geen treinverkeer meer mogelijk is op het traject. Vanaf 10.00 uur worden reizigers tussen Ommen en Gramsbergen met bussen vervoerd.

Volgens de spoorwegpolitie is de oorzaak van de brand een technische storing in de trein. De storing veroorzaakte kortsluiting, waardoor een elektriciteitskast in de trein vlam vatte.

Bij de kortsluiting kwam dusdanig veel energie vrij, dat de bovenleiding het begaf, aldus de woordvoerder van de spoorwegpolitie.