HILVERSUM - Judoka Dennis van der Geest blijkt niet alleen uit te blinken op de tatami. De winnaar van het brons op de Olympische Spelen in Athene won woensdagavond in de categorie BN'ers (bekende Nederlanders) De Nationale IQ Test van BNN met een score van 115, zo maakte de omroep na afloop bekend.

Van der Geest behaalde dezelfde score als onderzoeksgoeroe Maurice de Hond, maar won volgens de omroep op leeftijd. Voor Big Brother-ster Kelly was er een record, zij behaalde de laagste score ooit: 77. De gebroeders Willy en René van der Kerkhof kwamen niet hoger dan respectievelijk 83 en 87.

Nagelstylisten

In de studio namen zes groepen het tegen elkaar op. Behalve de BN'ers (gemiddelde score 96) waren vertegenwoordigd nagelstylisten (94), mediums en paragnosten (99), freefighters (105), eeneiige tweelingen (108) en raketgeleerden (119). De hoogste score, 147, werd behaald door Maaike Rotteveel uit het vak van de raketgeleerden. De deelnemers moesten in de studio een keur aan vragen beantwoorden. Een daarvan ging over de kleur van de sjaal van een streaker die aan het begin van het programma bloot door het beeld liep.