NUENEN - De politie heeft woensdag vermoedelijk het lijk gevonden van de Nuenense vrouw die sinds 2001 wordt vermist. Het lichaam is gevonden in het huis van de broer van de hoofdverdachte in de zaak, de echtgenoot van de verdwenen vrouw. De politie wil in het belang van het onderzoek niet meer informatie geven.

Eind vorig jaar zocht de politie ook al uitgebreid in de voormalige woning van de hoofdverdachte. Dat leverde niets op. De man is wel twee keer aangehouden geweest in Noorwegen waar hij woont. Hij heeft altijd verklaard dat zijn 31-jarige vrouw is teruggekeerd naar de Filippijnen, haar vaderland.

De politie arresteerde de hoofdverdachte zondag in Amsterdam. Naar aanleiding van zijn verhoor werd dinsdag ook zijn broer in de hoofdstad gearresteerd. Een dag later vond de politie onder een betonnen vloer in diens huis het stoffelijk overschot van een vrouw. Het lichaam is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut om de identiteit en de doodsoorzaak vast te stellen.

Het grootschalige onderzoek begon eind vorig jaar nadat misdaadverslaggever Peter R. de Vries aannemelijk maakte dat de vrouw nooit was aangekomen in de Filippijnen.

Op de Noorse computer van de hoofdverdachte is door de politie onlangs kinderporno aangetroffen. Of hij daarvoor wordt vervolgd, is niet bekend.