ROTTERDAM - Officier van justitie M. Bode heeft woensdag bij de rechtbank in Rotterdam zestien jaar geëist tegen de 26-jarige G. H.. De man wordt verdacht van doodslag op de Rotterdamse tiener Sedar Soares in februari 2003.

De officier zag te weinig bewijs voor moord. Wel wordt H. ook wapenbezit en drugsbezit ten laste gelegd. Tijdens het uitspreken van de eis liepen de emoties bij de nabestaanden van Soares hoog op.

Verdachte ontkent

De verdachte van de moord op Sedar Soares ontkent alle betrokkenheid bij de fatale schietpartij. De man ontkent de 13-jarige jongen te hebben doodgeschoten. Volgens de 29-jarige man is hij niet in de buurt geweest van de plaats waar de jongen is vermoord.

Sedar Soares werd in februari 2003 bij het metrostation Slinge doodgeschoten, toen hij met andere kinderen vanaf een parkeerdek sneeuwballen gooide.

Mogelijk is de man het slachtoffer geworden van een uit de hand gelopen conflict tussen criminelen. De verdachte werd vorig jaar aangehouden op Schiphol wegens drugssmokkel. Later verschijnen twee medeverdachten voor de rechter.