DEN BOSCH - De 19-jarige jongen die vorige week is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht zijn 73-jarige oma in haar woning in Den Bosch om het leven te hebben gebracht, blijft in voorarrest. De verdachte is inmiddels voorgeleid. Een woordvoerder van de politie heeft dat dinsdag gemeld.

Hij wil niets zeggen over het motief van de jongen. De politie wil evenmin iets kwijt over de manier waarop de bejaarde vrouw om het leven is gebracht. De technische recherche is nog steeds bezig met het sporenonderzoek. Woensdag wordt de woning van de vrouw aan de buitenkant helemaal lichtdicht afgeplakt. Dat is nodig in verband met een nieuw soort onderzoek dat bloedsporen in het pand aan het licht brengt, ook als is geprobeerd ze weg te poetsen.

De familie van de vrouw waarschuwde de politie vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag. Zij had eerder tevergeefs geprobeerd met haar contact te krijgen. De politie vond het stoffelijk overschot in de woning. Daar trof ze ook de kleinzoon aan. Hij maakte een verwarde indruk, aldus de zegsman.

De politie onderzoekt de zaak met een team van tien man. In het belang van het onderzoek wil de politie verder niets zeggen.