LEEUWARDEN - Gemaskerde personen hebben bij een gewelddadige overval op café Nijlân in Leeuwarden in de nacht van maandag op dinsdag een man vermoord en een andere man verwond. De politie heeft nog geen verdachten opgepakt. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Het slachtoffer is de 54-jarige uitbater van de horecagelegenheid. De gewonde is een 46-jarige man uit Leeuwarden, een klant van het café. Beiden waren als enigen in het café aanwezig toen de overvallers binnenkwamen. Volgens omwonenden gaat het om een buurtcafé waar het slachtoffer sinds een half jaar als uitbater achter de tap stond. Buurtgenoten reageren geschokt op de gewelddadige overval.

Vluchten

De dertig rechercheurs die de zaak onderzoeken, zijn op zoek naar de overvallers. Zij kwamen vlak na middernacht gemaskerd het café binnen. Volgens een getuige werden beide slachtoffers geslagen. Wat er daarna gebeurde, is onduidelijk, omdat de getuige vluchtte. Hoe de man is vermoord, heeft de politie nog niet bekendgemaakt. De politie verricht dinsdag een buurtonderzoek.