DRIEBERGEN - Door ongevallen zijn dinsdagochtend meerdere snelwegen deels afgesloten. De A27 ging tussen Breda en Gorinchem dicht, nadat een vrachtwagen een deel van de lading had verloren. Bij Amsterdam werden de zuidelijke rijbanen van de A10 afgesloten na een ongeluk met meerdere auto's.

Een vrachtwagen verloor dinsdagochtend vroeg op de A27 emmers met latexverf. De politie sloot de weg af ter hoogte van het knooppunt Hooipolder. Zij leidt het verkeer om.

A10

Ook het verkeer op de zuidelijke rijbanen van de snelweg A10 bij Amsterdam is dinsdagochtend gestremd. Tussen het VU-ziekenhuis en de RAI botsten volgens de politie tegen half acht ongeveer tien auto's op elkaar. De aanrijding gebeurde op de buitenring ter hoogte van het Atrium. De politie leidt het verkeer om via de vluchtstrook. Volgens de politie zijn er meerdere personen gewond geraakt. Over de oorzaak kon de politiewoordvoerder dinsdagochtend nog niets zeggen.

A16

Op de linkerrijstrook van de A16 (Breda-Rotterdam) bij Ridderkerk botste een nog onbekend aantal auto's op elkaar. De stremming gaat daar niet al te lang duren.

Trein

Ook op het spoor doen zich dinsdagochtend problemen voor. Tussen Den Haag en Gouda werd het treinverkeer rond zeven uur stilgelegd door een defecte bovenleiding. Reizigers moeten omreizen via andere trajecten en lopen daarbij vertragingen op die oplopen tot meer dan een uur. Ook tussen Gouda en Alphen aan den Rijn ligt het treinverkeer dinsdagochtend stil. Het spoor op dit traject wordt sinds half acht geblokkeerd door een kapotte trein die bij Wadddinxveen strandde.