ZEVENBERGSCHEN HOEK - Op de snelweg A16 richting Breda zijn donderdagmorgen drie touringcars en een vrachtwagen bij een ongeval betrokken geraakt. Het ongeluk gebeurde tussen Zevenbergschen Hoek en knooppunt Zonzeel.

Door het ongeluk raakten drie mensen zwaargewond. Dat zijn twee chauffeurs en een begeleider. In de bussen zaten volgens een woordvoerder van de politie schoolkinderen uit het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis, die op weg waren naar de Efteling.

De kinderen hebben volgens de politie alleen schrammen en builen opgelopen. Ze zijn naar sporthal Molenberg in Zevenbergen gebracht.

Het uitstapje van de kinderen was geboekt bij Vermaat's Autobedrijf uit Hellevoetsluis. Die had twee touringcars gehuurd bij Peter Langhout Reizen. Twee andere bussen waren van Vermaat's Autobedrijf zelf. De vierde bus die op weg was naar de Efteling, was niet bij het ongeluk betrokken.

Kop-staart

De politie zegt dat het een kop-staart-botsing betrof. De chauffeur van de voorste bus zou hebben geremd voor een file, waarna de vrachtwagen en vervolgens de twee andere betrokken touringcars op elkaar botsten.

Volgens de politiewoordvoerder zijn zeker zes ambulances en een traumahelikopter naar de plaats van het ongeluk gestuurd. Ook de brandweer is aanwezig. Die heeft meegeholpen om de zwaargewonden die bekneld zaten, te bevrijden.

Wegwerkzaamheden

De A16 is op de plaats van het ongeval al lange tijd versmald wegens werkzaamheden. De snelweg krijgt er in beide richtingen een rijbaan bij. Bovendien wordt de snelweg verlegd in verband met de aanleg van de hogesnelheidslijn. Er gelden snelheidsbeperkingen.

De A16 is momenteel in verband met het ongeluk ter plaatse afgesloten, zo meldt de politie. Het verkeer wordt omgeleid.