BANGKOK - Door een botsing van twee treinstellen in de metro van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn maandagochtend omstreeks half tien (03.30 uur Nederlandse tijd) ruim 130 passagiers gewond geraakt. Twee van hen zijn zwaargewond. Volgens een woordvoerder van een nabijgelegen ziekenhuis hoeven ongeveer twintig mensen in het hospitaal te blijven.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Als er brand was uitgebroken, had het veel erger kunnen aflopen. Een getuige op het perron vertelde dat de passagiers moeilijk uit het aangereden treinstel konden komen. Dat lukte pas na bijna een kwartier omdat veiligheidsfunctionarissen moesten zoeken naar sleutels om de deuren te openen. ,,Je moet er maar niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als er brand was uitgebroken'', aldus de getuige.

Aangereden

Het ongeluk gebeurde op het station van het cultureel centrum toen een trein die op het punt stond te vertrekken, van achteren werd aangereden door een lege trein. In de vertrekkende trein zaten ongeveer zevenhonderd mensen.

Een woordvoerder van het metrobedrijf zei dat de aanrijding waarschijnlijk het gevolg is van een menselijke fout. De trein die achterop de vertrekkende metro botste, had na een reparatie het onderhoudsstation verlaten en had mogelijk naar een zijspoor gemoeten.

De metro van Bangkok begon in juli vorig jaar te rijden. Het is het eerste ongeluk op de enige lijn. De lijn van het stadscentrum naar een buitenwijk is tot nader order buiten bedrijf gesteld.